OPDRACHTGEVERS

GEMEENTE DORDRECHT

Meertaligheid - voor Gemeente Dordrecht heb ik - samen met Marinella Orioni - workshops over meertaligheid georganiseerd voor professionals & vrijwilligers en ouders. 

Nieuw Dordts Peil - zoveel mogelijk verschillende Dordtenaren laten reageren op ideeën voor de toekomst van Dordrecht, dat was mijn opdracht voor Gemeente Dordrecht in het burgerparticipatieproject Nieuw Dordts Peil. Ik heb in 2017 op ludieke wijze in twee weken tijd heel veel verschillende Dordtenaren (circa 400 bewoners) gesproken over de toekomst van de stad. Voor de afsluiting van het project heb ik een succesvol Gesprek tussen de stad en de raad georganiseerd. 

Omgevingswet - in 2021 gaat de Omgevingswet in werking. In 2019 heb ik voor Gemeente Dordrecht twee consultatie bijeenkomsten georganiseerd voor burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. 


GEMEENTE ROTTERDAM 

Meertaligheid - voor Gemeente Rotterdam heb ik - samen met Marinella Orioni - een workshop over meertaligheid georganiseerd voor ouders tijdens de Onderwijsparade in 2019. 


GEMEENTE ZWIJNDRECHT 

Marit Törnqvist - de mooie boeken van Marit Törnqvist met zoveel mogelijk mensen delen, dat was mijn opdracht voor KunZt Zwijndrecht. In 2018-2019 vierde Marit Törnqvist haar 25-jarig jubileum als illustrator in Gemeente Zwijndrecht. Ik heb een succesvolle voorleesestafette georganiseerd die 10 locaties bezocht met 10 voorleesteams. Ontmoeting en verbinding tussen verschillende culturen was het uitgangspunt. 


STICHTING VOGELNEST 

Dordtse Synode - Jacob Cats introduceren en een plek geven in het evenement Ode aan de Synode, dat was mijn opdracht voor Het Vogelnest in samenwerking met Stichting Voorlezen. In 2018-2019 was het 400 jaar geleden dat in Dordrecht de internationale synode (kerkvergadering) plaatsvond. Eén van de besluiten was om de Statenbijbel naar het Nederlands te vertalen, zodat alle mensen de bijbel konden lezen. Een gedachte die Jacob Cats (schrijver) bijzonder aansprak. Klik hier om de video Jacob Cats - Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is - te bekijken.

STICHTING VOORLEZEN

Organisatieontwikkeling - van idee naar realiteit, dat is mijn opdracht voor Stichting Voorlezen. Het idee: een netwerk opbouwen van voorlezers die het plezier van voorlezen aan kinderen delen en die voorlezen aan andere doelgroepen ook belangrijk vinden. De realiteit: de Stichting voert verschillende projecten uit en neemt initiatieven waar partners graag aan mee werken.